ارزان ترین روش های تمیز کردن و شستشو مخزن آب

ارزان ترین روش های تمیز کردن و شستشو مخزن آب

تمیز کردن و شستشو مخزن آب یکی از کارهای ضروری بشمار می آید که معمولاً توجه کافی به آن نمی شود تا زمانی که مشکلات آن نمایان شود.

به دلیل وجود ذرات معلق در آب لوله های شبکه های شهری و رسوب، ته نشین شدن و چسبیدن این مواد به بدنه داخلی مخزن آب شما نیاز دارید در بازه های زمانی اقدام به نظافت و شستشو مخازن ذخیره آب نمایید در غیر این صورت احتمال رشد باکتری ها حتی در مخازن ضد جلبک و آنتی باکتریال در درازمدت وجود خواهد داشت و در نتیجه بروز بیماری های مختلف و تغییر در طعم و بوی آب افزایش خواهد یافت.

در این مطلب دستورالعمل شستشوی مخازن ذخیره آب و ارزان ترین روش های تمیز کردن و شستشو مخزن آب، منبع و تانکر را بیان خواهیم کرد. همچنین در مقاله ای با عنوان روش های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب، راهکارهای مقابله با این مشکل را بیان کردیم و پیشنهاد می کنیم مطالعه آن را از دست ندهید.

در ابتدا لازم به ذکر است که شستشوی مخازن ذخیره آب محدود به یک نوع مخزن آب نمی باشد و تمامی اقسام مخازن آب اعم از مخزن آب پلی اتیلن، مخزن آب فلزی یا گالوانیزه و مخزن آب استیل نیاز به این فرایند خواهند داشت. هر چند که مخازن پلی اتیلن به نسبت سایر مخازن دیرتر و کمتر نیاز به شستشو خواهند داشت ضمن اینکه زنگ زدگی منبع آب در مخازن پلی اتیلن اتفاق نمی افتد.

دستورالعمل شستشوی مخازن ذخیره آب

تمیز کردن مخزن آب
تمیز کردن مخزن آب

با توجه به مخازن آب موجود در بازار ابتدا باید ببینید آیا می توان به داخل مخزن آب داخل شد یا خیر. در هر صورت ابتدا باید آب دورن مخزن به طور کامل تخلیه شود. به همین دلیل است که ما معمولاً در هنگام نصب مخزن آب به مشتریان توصیه می کنیم لوله کشی را به گونه ای انجام دهند که درصورت از مدار خارج کردن مخزن آب، مشکل جدی در خصوص تامین آب ساختمان به وجود نیاید و به توان در هنگام شستشو و نظافت منبع آب، از آب لوله کشی به طور موقت استفاده کرد.

همچنین برخی از فنی کاران و تاسیساتی ها به مشتریان توصیه می کنن از دو یا چند مخزن به جای یک مخزن حجیم تر استفاده کنند تا بتوان در چنین موقعیت هایی به راحتی و به طور موقت یکی از مخازن ذخیره آب را از مدار خارج کرد و باقی مخازن به کار خود ادامه دهند.

در صورتی که نتوانیم به داخل مخازن آب وارد شویم

در مرحله بعد به ازای هر 10 لیتر آب 5 قطره و یا به ازای هر 100 لیتر آب یک قاشق چایخوری از محلول آب ژاول با کلر 5 درصد (هیپوکلرید سدیم) و یا همان وایتکس را داخل مخرن بریزید.

آب ژاول یا وایتکس
آب ژاول یا وایتکس

درب آن را ببندید و برای مدت 16 ساعت مخزن آب را به حال خود بگدارید و سپس آب آن را کامل تخلیه و نموده و مجددا مخزن را با آب تمیز دوباره پر نمایید. این کار باید چندین بار صورت گیرد. ممکن است آب بوی وایتکس بدهد ولی اگر چندین بار پر و خالی کردن مخزن انجام شود جای نگرانی نیست و رفته رفته بوی وایتکس از بین خواهد رفت.

در صورتی که بتوانیم به داخل مخازن آب وارد شویم

در حالت دوم فرض می کنیم که درب مخزن آب به گونه ایست که فرد می تواند بدون مشکلی به داخل مخزن برود. خوشبختانه اکثر مخازن پلی اتیلن مگاپلاست ایران دارای درب بزرگی هستند و به راحتی می توان به داخل آن رفت و از این بابت نگرانی ای وجود نخواهد داشت و همچنین نظافت و شستشوی مخزن آب بهتر نیز انجام می شود.

لوازم مورد نیاز برای تمیز کردن و شستشو مخزن آب در صورتی که بتوان به داخل آن رفت

برای انجام این کار شما نیاز به وایتکس، سیم ظرفشویی، اسکاچ، برس نظافت مناسب و پمپ کارواش خانگی دارید.

مخزن را از آب خالی کنید سعی کنید حین تخلیه با ایجاد تلاطم رسوبات داخل مخزن را تا حد امکان تخلیه کنید. سپس دیواره های داخلی را با اسکاچ یا سیم ظرفشویی و یا برس نظافت بشورید.

در ادامه پس از سابیدن دیواره های داخلی مخزن آنها را با فشار آب کارواش بشویید و بعد از آن ترکیبی از وایتکس و آب به نسبت یک قاشق چایخوری وایتکس در 3.5 لیتر آب درست کنید. (وایتکس با کلر 5 درصد) داخل مخزن را با این ترکیب با برس نظافت آغشته کرده و برای 2 ساعت به همان حال بگذارید.  بعد از 2 ساعت داخل مخزن را به طور کامل با فشار آب کارواش بشویید و سپس آن را کاملا تخلیه کنید. مخزن را با آب تمیز دوباره پر کنید.

نکته مهم: در فرآیند شستن مخازن بزرگ که می بایست نفر داخل مخزن شود به دلیل استفاده از وایتکس و گاز کلر موجود در آن تحت هیچ شرایطی نباید درب مخزن بسته باشد و از ورود و خروج هوا به داخل مخزن اطمینان حاصل نمایید.

هرچند وقت یکبار نیاز به تمیز کردن و شستشو مخزن آب داریم؟

اینکه در چه بازه های زمانی باید اقدام به شستشو و تمیزکاری مخازن و تانکر های آب کرد به طور مستقیم به کیفت آب ورودی به مخزن بستگی دارد. ولی به طور کلی این کار حداقل یکبار در سال مورد نیاز است. اگر سختی آب و ذرات جامد معلق در آن زیاد باشد ، به همان میزان، مقدار بیشتری از رسوبات نیز در کف و دیواره های مخزن شکل می گیرد و گاهی لازم است چند بار در سال مخزن را نظافت کنیم.

منبع: watertiger

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *