در این مطلب قصد داریم ساده ترین و ارزانترین روش های افزایش فشار آب خانه یا ساختمان را به شما معرفی کنیم. البته سعی کرده ایم انواع راه های موجود که تا حدود زیادی باعث افزایش و تقویت فشار آب و رفع مشکل کم فشاری می شوند، اعم از کم هزینه و ساده تا خرید پمپ که هزینه بر است را بیان کنیم. اما پیش از آن ببینیم علت افت فشار آب، به خصوص در طبقات بالاتر چه مواردی است.
دلیل کاهش و افت فشار آب منزل یا ساختمان چه چیزی است؟
برای بسیاری از ما هنگام استحمام و یا شست و شو در آشپزخانه کاهش فشار آب اتفاق افتاده است. البته معمولاً هر چه طبقات بالاتری باشیم این افت فشار آب محسوس تر نمایان می شود. علت افت فشار آب را می توان به دو عامل بیرونی و درونی تقسیم بندی کرد. عامل بیرونی، کاهش فشار آب ورودی از لوله های آب شهری است که دلیل آن کم آبی و کاهش ذخایر آب است و باعث می شود آب با فشار کمتری به منازل و ساختمان ها برسد.
حل مشکل عامل بیرونی تقریباً از دست ما خارج است ولی می توان با تهیه مخزن آب برای ساختمان تا حدودی مشکل را کم کرد.
عامل درونی نیز مربوط به داخل خود منزل و یا ساختمان است و معمولاً حل آن راحت تر از عامل بیرونی است.
در ساختمان های مسکونی بزرگ با تعداد زیاد ساکنین، از جمله راه های افزایش فشار آب خانگی و تقویت فشار آب ساختمان که کار لازم و بسیار درستی است، بکارگیری بوسترپمپ آبرسان و پمپ های افزایش دهنده فشار آب و استفاده از مخزن آب می باشد. اما برای شروع ببینیم چرا حتی در یک ساختمان دو و سه طبقه هم مشکل افت فشار آب وجود دارد؟
دلایل کاهش فشار آب در ساختمان های با تعداد طبقات کم
فشار آب ساختمان با توجه به فشار استاندارد آب شهری در ورودی کنتور نزدیک به 4.2 بار است. این فشار معادل با ارتفاع 42 متری است، اما چرا در عمل حتی در طبقه دوم هم افت فشار آب وجود دارد؟
به دو علت. دلیل اول اینکه شرکت آب و فاضلاب با این بهانه که قطر کنتور آب کم است، قطر لوله اصلی آب ساختمان را هم اندازه یا یک سایز بیشتر از قطر کنتور اجرا می کند.
دلیل دوم که باز هم به شرکت آب بر می گردد، استفاده از تعیین قطر لوله های یک سیستم باز در لوله کشی داخل ساختمان است. یعنی به طور مثال اگر یک ساختمان سه طبقه با 6 واحد، کنتور آب 0.5 اینچی داشته باشد، لوله اصلی آب ساختمان را با اندازه 0.75 اینچ به جای 2 اینچ اجرا می نمایند و اینگونه است که دیده می شود فشار آب حتی در طبقه دوم هم کم است.
حال اگر به هر علتی اعم از عوامل گفته شده بالا، در ساختمان خود با مشکل افت فشار آب مواجه هستید، از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان که هزینه بر است، اقدام برای تهیه یک پمپ آبرسانی است.
راه های ارزان افزایش فشار آب خانه یا ساختمان
گاهی اوقات به طور ناگهانی فشار آب در ساختمان کم می شود. راه های افزایش و تامین فشار آب ساختمان در این مواقع در ادامه برای شما بیان شده است. این راه ها شامل بررسی هایی هستند که خود شما هم می توانید انجام دهید و نیازی به هزینه ندارند.
راه اول از سری راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان این است که باید بررسی کنید آب سرد و آب گرم هردو مشکل افت فشار دارند یا فقط آب گرم. اگر فشار آب کل ساختمان کاهش پیدا کرده است به احتمال زیاد پکیج یا آب گرمکن ساختمان مشکلی دارد. پکیج یا آب گرمکن را از لحاظ وجود نشتی چک نمایید و اطمینان حاصل کنید شیر آب خروجی و ورودی پکیج یا آب گرمکن تا انتها باز باشد.
اگر برای آب گرمکن یا پکیج سختی گیر ندارید، ممکن است مشکل افت فشار ناشی از گرفتگی لوله های داخلی پکیج یا آب گرمکن ایجاد شده باشد. بنابراین یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان و در واقع جلوگیری از افت فشار ناگهانی، استفاده از سختی گیر در ورودی پکیج یا آب گرمکن است.
نشتی در لوله ها که چکه آب و نم گرفتگی از نشانه های وقوع آن می باشد یکی دیگر از عوامل افت فشار آب در جایی داخل ساختمان است. پس چک کردن لوله ها را فراموش نکنید. یک راه برای اینکه از عدم نشتی لوله های آب در ساختمان اطمینان حاصل کنید این است که ببینید شیر آبی در داخل ساختمان باز نیست و کسی از آب استفاده نمی کند و بعد کنتور آب را نگاه کنید. اگر پروانه کنتور نمی چرخد یعنی نشتی وجود ندارد، در غیر اینصورت حتما در داخل ساختمان لوله ای دچار نشتی است. در این موارد تعمیر و تعویض لوله از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان می باشد.
گیر کردن سیفون توالت فرنگی و عبور نکردن آب یکی دیگر از دلایل کاهش فشار آب ساختمان است. سیفون توالت فرنگی را بررسی کنید و از عبور آب مطمئن شوید. شاید این مسئله خیلی مورد توجه قرار نگیرد اما به هرحال یکی دیگر از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان است.
استفاده از سختی گیر آب هم برای بالا بردن فشار آب خانه به کار گرفته شود
یکی از روش های بالا بردن فشار آب خانه، استفاده از سختی گیر است.سختی گیر دستگاه یا قطعه ای است که سختی های آب که شامل مواد معدنی مانند منیزم و کلسیم است و منجر به رسوب و گرفتگی می شوند را می گیرد. وجود سختی آب در سیستم های تاسیسات ساختمان های بزرگ باعث ایجاد رسوب در لوله ها، مبدل های حرارتی و … خواهد شد.
سختی گیر ها انواع گوناگونی شامل سختی گیرهای شیمیایی، مغناطیسی، رزینی، مکانیکی، الکتریکی و … دارند. بنابراین، یکی دیگر از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان استفاده از سختی گیر آب برای دیگ بخار در موتورخانه ها در ساختمان های بزرگ و همچنین برای ورودی پکیج ها است.
اگر مدت زمان طولانی است که افت فشار وجود دارد
یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان استفاده از لوله های پلیمری به جای لوله های قدیمی گالوانیزه است. لوله های گالوانیزه بعد از طی مدت زمانی دچار رسوب می گردند. ذکر این نکته ضروری است که برای تعویض لوله های گالوانیزه نیازی به لوله کشی مجدد کل ساختمان نیست و فقط لوله های اصلی آب را عوض کنید. همچنین اگر در لوله کشی ساختمان، لوله های کم سایز بکار برده شده است بهتر است لوله های بزرگ تر جایگزین کنید.
انتقال آب از طریق لوله ها به وسیله فشار هیدرولیکی صورت می گیرد. اگر از لوله های با سایز بزرگ در لوله کشی ساختمان استفاده کنید، به دلیل کاهش فشار هیدرولیکی، سرعت جریان آب در طول لوله کاهش و در سر خروجی افزایش می یابد. البته انتظار نداشته باشید که با این روش فشار آب به صورت قابل توجهی افزایش یابد، اما به هرحال این روش هم یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان است.
چنانچه در منطقه زندگی شما فشار آب کم است (برای اطلاع می توانید با اداره آب منطقه خود تماس بگیرید) برای افزایش فشار آب ساختمان به راه اندازی یک واحد پمپاژ و سیستم افزایش فشار نیاز خواهید داشت که باعث افزایش قابل توجه در فشار آب ساختمان و آپارتمان شما خواهد شد. به عبارت دیگر یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان که می توان گفت در تامین فشار آب موفق عمل خواهد کرد، نصب و راه اندازی تجهیزات پمپاژ است. خرید یک پمپ گریز از مرکز قوی به خوبی فشار آب ساختمان را افزایش می دهد.
می توانید از دو نوع سیستم افزایش فشار آب بر اساس نیاز ساختمان استفاده نمایید؛ یکی استفاده از پمپ و منبع آب در طبقه پایین و دوم نصب و استفاده از منبع آب در پشت بام ساختمان.
نصب و راه اندازی یک ایستگاه پمپاژ برای ساختمان چند طبقه یا آپارتمان ها باعث بهره وری استفاده از آب خواهد شد، به این صورت که اگر فشار آب در لوله ها کمتر از حالت استاندارد باشد، فشار را افزایش می دهد و اگر فشار آب بیش از حد بالا باشد که کمتر این مورد پیش می آید، به طور اتوماتیک فشار را کم می کند.
برای خرید و نصب این تجهیزات نیاز به همکاری تمامی ساکنان ساختمان یا آپارتمان است. بعد از نصب ایستگاه پمپاژ، مسئله افت فشار آب در لوله کشی ساختمان کاملا حل خواهد شد.
شرکت آب و فاضلاب مسئول بررسی فشار آب تحویلی تا قبل از کنتور است. اگر فشار آب ساختمان شما از سایر ساختمان های موجود در منطقه کمتر است، با شرکت آب و فاضلاب تماس بگیرید.
مینی پمپ افزایش فشار آب در چه مواردی به کار می آید؟
این نکته را در نظر داشته باشید هنگام افت فشار آب حتما از همسایه ها و واحدهای دیگر بپرسید و مطمئن شوید که افت فشار همگانی است. در غیر این صورت و اگر فقط شما با این مشکل مواجه هستید، باید به دنبال علتی در شیرهای آب و لوله های داخلی ساختمان خودتان باشید.
البته اگر در طبقات بالای ساختمان زندگی می کنید این مورد را هم فراموش نکنید که نسبت به طبقات پایین تر افت فشار آب بیشتری خواهید داشت. راه حل این مسئله استفاده از پمپ افزایش فشار آب یا مینی پمپ افزایش فشار آب داخل واحد است. در ساختمان هایی که دارای کنتور آب مجزا برای هر واحد و در نتیجه چندین پمپ هستند، نصب پمپ آب در رایزر اصلی باعث ایجاد مشکل می شود.
همچنین معمولا طبقات پایین که با مشکل افت فشار آب مواجه نیستند، حاضر نیستند برای نصب تجهیزات افزایش فشار آب هزینه ای بپردازند. مینی پمپ افزایش فشار آب داخل واحد در این موارد کمک کننده است و بدون نیاز به نصب لوازم پمپ های بزرگ، کمبود فشار آب را جبران کرده و فشار آب در طبقات بالاتر را افزایش می دهند. مینی پمپ ها ابعاد کوچک، نصبی آسان و در صورت با کیفیت بودن، عملکردی بی صدا دارند.
سیستم های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان کدام ها هستند؟
از راه های افزایش فشار آب منزل یا ساختمان که هزینه بر است و بیشتر در آپارتمان ها اجرا می شود، استفاده از انواع پمپ، منبع تحت فشار و مخزن ذخیره آب است. البته منازل تک واحدی نیز معمولاً برای حل مشکل افت فشار از این تجهیزات استفاده می کنند ولی در ابعاد کوچکتر. به عنوان مثال برای یک تک واحدی مخزن 250 لیتری با یک مینی پمپ و منبع تحت فشار 24 لیتری قابل استفاده می شود.
سیستم های افزایش فشار آب ساختمان سه نوع هستند:
1. پمپاژ آب از سطحی از زمین یا منبع زیرزمینی به منبع سقفی
2. پمپاژ از یک منبع ذخیره سازی جاذبه به منبع فشار آب که از فشار هوا برای تامین فشار آب استفاده می کند.
3. نصب و استفاده از پمپ های تقویت کننده که شامل پمپ های تغییر سرعت آب یا پمپ چند مرحله ای هستند. این پمپ ها، دارای شیرهای تنظیم کننده فشار می باشند و یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان هستند که فشار ثابت آب را تامین می کنند.
استفاده از الکتروپمپ های خانگی
الکتروپمپ های خانگی به عنوان یکی دیگر از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان در برندهای مختلف در بازار موجود هستند. عموما دو دسته الکتروپمپ خانگی وجود دارد:
1. الکتروپمپ های که فشار آب را افزایش می دهند. این الکتروموتورها دارای سرعت 3000 دور در دقیقه هستند.
2. الکتروپمپ هایی که آب گرم در مدار بسته مثل شوفاژخانه به گردش در می آورند. الکتروپمپ های این دسته با سرعت 1500 دور در دقیقه می چرخند.
میزان فشار و صدای ایجاد شده در زمان کار با افزایش دور الکتروموتور بیشتر می شود.
چگونه پمپ و منبع آب مناسبی متناسب با نیاز ساختمان تهیه کنیم؟
در ادامه با یک مثال، نحوه انتخاب پمپ و منبع را برای ساختمان چهار طبقه تک واحدی که هر واحد 100 متر است بیان می کنیم.
خروجی آب هر شیر استاندارد خانگی به طور میانگین 10 لیتر در دقیقه است. خروجی برای هر واحد 100 متری با خانواده ای سه نفره که سه شیر آشپزخانه، حمام و توالت باز باشند، 30 لیتر در دقیقه و بنابراین 120 لیتر در دقیقه برای چهار طبقه با هم خواهد بود. پمپی که دارای توان یک اسب بخار و هد 48 متری باشد، پاسخگوی نیاز این ساختمان است.
حجم مناسب مخزن پلی اتیلن
حجم مناسب برای انتخاب مخزن پلی اتیلن برای استفاده به عنوان منبع ذخیره آب هم باید حداقل هزار لیتر انتخاب شود، با توجه به اینکه به طور میانگین مدت زمان استحمام ده دقیقه و زمان استفاده از شیر آشپزخانه و توالت پنج دقیقه لحاظ گردد. با این وصف، منبع هزار لیتری در طول 8 دقیقه می تواند در صورت استفاده همزمان تمامی واحدها، پاسخگوی نیاز همگی آن ها باشد. اگر جریان آب ورودی در واحد زمان (دبی) به منبع در ساعت های اوج مصرف و در نتیجه کاهش فشار، حداقل حجم پمپاژ 40 لیتر در دقیقه نباشد، باید به فکر خرید منبع های آب با حجم بالاتر 1500، 2000 لیتری و … باشید. این مثال صرفا برای یک ساختمان چهار طبقه بیان شد و تنها در ارائه یک دید کلی به شما کمک می کند.
اگر شما سوالاتی در خصوص عبارت هایی نظیر بالا بردن فشار آب خانه، تقویت فشار آب خانه، افزایش فشار آب خانگی، افزایش فشار آب خانگی بدون پمپافت فشار آب، تامین فشار آب ساختمان، راههای افزایش فشار آب ساختمان، کاهش فشار آب، راههای افزایش فشار آب بدون پمپ، حل مشکل فشار آب در طبقات بالا، تامین فشار آب ساختمان و یا فشار استاندارد آب شهری دارید پیشنهاد می کنیم حتماً مقاله فوق را به طور کامل مطالعه فرمایید.
در صورت نیاز به مشاوره های بیشتر و یا تمایل به خرید مخزن آب پلی اتیلن تماس با کارشناسان فروش ما را نیز فراموش نکنید.
سلام طبقه اول هستم ۴ طبقه تک واحد قبلا فشار خوبی داشتیم الان خیلی وضعیت بده حتی بعضی روزا ۷ ساعت قطعی داریم بقیه طبقه ها پمپ دارن ولی ما نه میخواستم ببینم مشکل از لوله کشیه یا باید پمپ بخریم؟
سلام وقت بخیر
بعید هست مشکل از لوله کشی باشه به دلایل مختلف لوله های آب شهری در تمامی ساعات آب کافی با فشار مناسب دیگه ندارن. به احتمال زیاد اگر واحد های دیگه اقدام به نصب فقط پمپ آب کردن و مخزن ذخیره نصب نکردن باعث تشدید مشکل شما شدن و باید حتماً مخزن آب قبل از پمپ قرار بدن در غیر این صورت به اداره آب و فاضلاب میتونید گزارش بدید. با نصب مخزن و پمپ آب مشکل فشار واحد شما هم حل خواهد شد.
سلام. دنبال پمپ بدون صدا یا با حداقل صدا هستم. آیا میتوانید راهنمایی کنید.
باسلام وتشكر از راهنمايي شما بنده ساختماني دارم سه طبق وتك واحدي با كنتور جدا ،مدتي پيش پمپ خانگي براي هرواحد نصب كردم مشكل حل شد ولي بعداز شش ماه هرسه پمپ خراب شد وتعمير هزينه سنگين تحميل كرد راهكار مناسب تري غير از پمپ وجود دارد ممنون
سلام وقت بخیر
به احتمال زیاد شما مستقیم پمپ به لوله ها وصل کردید و از مخزن ذخیره آب و منبع تحت فشار استفاده نکردید به همین دلیل به این زودی خراب شده است. اگر می خواهید از پمپ استفاده نکنید تنها راه این است که مخزن در ارتفاع نصب کنید.
با سلام ودرود من درطبقه پنچم سکونت دارم فشار اب کم میباشد میتوانم فقط برای حمام پمپ کوچک مناسب بگذارم
سلام در یک ساختمان 10 طبقه 20 سال ساخت طبقه دهم ساکن هستم با مشکلات افت فشار اب مواجه شدیم بعد از پیگیری هیت مدیره را قانع کردم که پمپ و منبع اب وصل کنن بعداز مدتی نصب شد منبع 12000 لیتری همه طبقات فشار اب خوب شد طبقه 10 فشار اب کمتر شد طبقه 9 فشار عالی ولی طبقه 10 فشار اب کمتر از قبل شده لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام و روز بخیر خدمت شما.ما در طبقه سوم آپارتمان به صورت تک واحدی ساکن هستیم .البته مستاجر هستیم.الان حدود یکسال است که بشدت مشکل آب و فشار اب داریم گاهی آنقدر فشار اب کم است که در واحد ما آب قطع میشود.اما در پارکینگ آب وصل است.طبقات پایین هم مشکلی ندارند به همین علت صاحب خانه قبول نمیکند که مخزن خریداری کند.ممکن است راهنمایی بفرمایید ما چطور میتوانیم فشار آب را افزایش دهیم.ایا ممکن است برای کنتور آب طبقه خود پمپ تهیه کنیم بدون مخزن .
سلام. نصب پمپ بدون مخزن غیر قانونی است و مشکلاتی برای خود واحد شما و همچنین واحد های دیگر می تواند ایجاد کند. شما می توانید فقط برای واحد خود پمپ و مخزن آب تهیه و نصب نمایید.
البته به زودی مشکل کم آبی برای واحدهای اول و دوم نیز به وجود خواهد آمد بهتر است تمامی واحد ها به توافق برسن و یک مخزن و پمپ برای تمامی واحدها نصب شود
با سلام.
با توجه به قطعی های طولانی آب در گرگان یکی از ساکنین مجتمعی چهار طبقه 8 واحدی پیشنهاد کرده علاوه بر مخزن آب 2000 لیتری موجود در پارکینگ مجتمع (که به پمپ آب متصل هست) یک مخزن عمودی 2000 لیتری دیگر هم اضافه شود. به نظر شما این پیشنهاد مشکل را حل میکند؟ فواید و معایبش چیست؟
سلام. حجم مخزن آب شما با توجه به استانداردهای آب و فاضلاب مناسب است اما در صورتی که قطعی آب دارید و با توجه به مصرف آب مجتمع ممکن کافی نباشد و نصب مخزن کمکی می تواند مفید باشد و ضرری نخواهد داشت
درود بر شما
چه سایت خوبی دارید. تبریک میگم!
ساختمان ما 4 طبقه دو واحدی است که با مشکل افت فشار آب در طبقه 3 و 4 مواجهیم.
یک تکنیسین محلی آمد و گفت پمپ و مخزن 500 لیتری حلال مشکل است که حقیقت امر حجم کوچک مخزن پیشنهادیش با توجه به 25 نفر سکنه فعلی، موجب دعوت برای بازدید فرد باتجربه دیگری شد.
متعاقب بازدید فنی تکنیسین محلی دوم از موتورخانه و لوله کشی ساختمان به منظور بهبود فشار آب طبقات، با توجه به عمر ساختمان و تاسیسات موجود، ایشون بحث نصب پمپ و ملحقات را به هیچ وجه توصیه نکرد.
پیشنهاد جایگزین و مقرون به صرفه وی، تعویض لوله آب سرد ورودی ساختمان با لوله ۳۲ به شکل روکار از کنتور تا محل ورود به سقف پارکینگ در یک خط و افزودن خط کمکی از کنتور تا موتورخانه در کنار لوله گاز سقف پارکینگ بود تا به خط فعلی آب رسانی طبقات از سقف موتورخانه اضافه شود.
همین آقا معتقد بود این راه کار فشار فعلی آب طبقات را تا ۵۰٪ بهبود میبخشد.
تاکید هم داشت، اگر روزی مجبور به افزودن پمپ وملحقات هم بشوید، بدون انجام این قسمت ابتدایی از کار، پروژه مثمر ثمر نخواهد بود.یعنی چه بخواهید و چه نخواهید، این قسمت پایتان است.
برای مشکل حجم محدود آب گرم استحمام و یا فشار مطلوب در مواقع مصرف همزمان اما نظر داد با زمانبندی و همکاری ساکنین قابل حل است چون حتی پمپ و مخزن و سیلندر هم این معضلات را به طور مطلوب حل که نمیکند، با نیاز دائم به پشتیبانی، حواشی جدید نیز به مشکلات فعلی می افزایند!
حالا که بین علما اختلاف است، اگر اشکالی نداشته باشد و محبت میکنید، خواستم نظر کارشناسی مهندسی شما را هم در این زمینه بدانم.
سلام. مخزن 500 لیتری که توسط تکنیسین اولی پیشنهاد شده با توجه به تعداد واحدها و ساکنین کافی نیست. طبق استاندارد ساختمان شما به یک مخزن 2000 لیتری نیاز دارد. حال اگر فضای کافی برای نصب آن وجود ندارد نهایتاً یک مخزن 1500 لیتری می توانید نصب کنید.
راه حل تکنیسن دوم همیشه نمی تواند راه حل مناسبی باشد. چون اصلاً مشکل اصلی سایز لوله نیست مشکل کاهش فشار و کمبود آب در داخل لوله است. در واقع آب کافی داخل لوله با فشار مناسب وجود ندارد که بخواهد به داخل ساختمان شما بیاید. اگر یک لوله جدید و یا به عبارت دیگه یک کنتور جدید برای ساختمان شما نصب شود شاید بتواند با وضعیت فعلی تا حدودی مشکل آب را برطرف کند ولی افزایش سایز لوله آب تاثیر کمی خواهد داشت. اما اگر لوله اصلی ساختمانتان مشکل دارد مثلاً سایز آن کوچکتر از حد عادی است یا گرفتگی یا نشتی دارد تعویض آن و افزایش سایز آن می تواند مفید باشد.
بهترین راه حل برای این مشکل نه تنها در ایران بلکه در کل جهان، ذخیره همین آب کم با فشار کم در داخل مخزن است. به خصوص در ساعت هایی که استفاده از مخزن آب کم است (مثلاً شبها) مخزن به راحتی پر شده و در ساعات مصرف از آب ذخیره شده استفاده می شود.
برای پمپاژ آب به داخل ساختمان نیز یا باید از پمپ آب استفاده کنید یا مخزن را در ارتفاع نصب کنید. (10 الی 15 متر بالاتر از بالاترین شیرالات نصب شده در طبقات بالا). برای حل نگرانی در خصوص قطع برق در صورتی که از پمپ آب استفاده می کنید استفاده از یک لوله کنارگذر در کنار مخزن آب است تا در صورت قطع برق آب از طریق این لوله که به لوله ورودی آب ساختمان متصل است فراهم شود
زنده باد عزیزان
خیلی سپاس از توضیحات مبسوط و دقیق شما
راست گفته اند که کار را به کاردان باید سپرد
شاد و خوب و پیروز باشید
با سلام و وقت بخیر
در طبقه اول مجموعه ای 4 طبقه و 4 واحدی ساکن هستم که چند سال پیش، طبقات بالا با دست بردن در سیستم آبرسانی آپارتمان و نصب تانک و منبع تحت فشار و پمپ و ملزومات در موتورخانه زیرزمین، به زعم خود قصد افزایش فشار آب را داشتند.
از آن به بعد، با قطع برق، آب هم قطع میشود و پس از نظافت ماهانه ساختمان، لوله ها تا مدتی پر از هوا میشوند!
از همه بدتر، تابستان که بیاید، مخزن هم درست پر نمیشود و هر روزه از ظهر به بعد تقریبا با مشکل قطع آب مواجهیم.
احیانا آیا افزایش قطر لوله آب ورودی ساختمان، از کنتور تا ورودی تانک، یا کشیدن لوله موازی روکار تا تانک، کمکی به این معضل میکند؟
اگر خیر، اطفا راهنمایی بفرمایید و مظنه تقریبی اجرای این خدمات توسط همکاران مگاپلاست را هم ذکر نمایید.
پیشاپیش از حوصله و وقت شما سپاسگزارم.
سلام. کاری که طبقات بالایی انجام دادن کار غیر قانونی و اشتباهی نیست و اتفاقاً اگر صحیح اجرا شود بهترین روش برای افزایش فشار آب ساختمان است و فعلاً چاره دیگری وجود ندارد. در حال حاضر کمتر ساختمانی است که بدون استفاده از این تجهیزات بتواند فشار آب مناسبی داشته باشد. اما راه حل هایی وجود داره تا مشکل شما کمتر شود.
یکی اینکه برای حل مشکل در هنگام قطع برق نیاز هست یک لوله کنار گذر یا بای پس در کنار تانکر ساختمان شما نصب شود تا در هنگام قطع برق و با بستن شیرفلکه مستقیماً آب از کنتور به داخل ساختمان انتقال داده شود
افزایش قطر لوله کمک چندانی نخواهد کرد زیرا در لوله آب شهری آب با فشار مناسبی وجود ندارد که بتواند به داخل ساختمان شما وارد شود.
با توجه به مواردی که فرمودید احتمال می دهیم حجم مخزنی که نصب شده است استاندارد نباشد و یا اینکه فشار آب در شب ها به قدری کم است که مخزن نمی تواند پر شود.
برای بررسی دقیق تر باید ابتدا محاسبه کنید که حجم مخازن درست انتخاب شده است یا خیر و سپس لوله کشی ها بررسی شود تا اگر جایی گرفتگی هست مرتفع شود و نشتی های احتمالی از لوله ها نیز باید چک شوند.
از راهنمایی تخصصی شما خیلی ممنونم.
سلامت و خوش و برقرار باشید.
سلام
بنده در ساختمان ۴ طبقه و طبقه و سوم هستیم و تک واحدی هست ساختمان از نظر قانونی بنده می توانم پمپ داخل ساختمان بزارم و دیگر واحدها نمی توانند شکایت کنند وپمپی هست که بدون اینکه فشار آب بقیه واحدها کم بشه فشار آب واحد ما زیاد بشه
ممنون از راهنمایتان
سلام. بله میشه برای واحد مجزا هم نصب کنید. البته ایده آل این است که یک مخزن کلی و پمپ برای کلیه واحدها نصب شود ولی در صورت همکاری نکردن توسط دیگر واحدها شما اگر یک مخزن و پمپ آب برای واحد خود نصب کنید از نظر قانونی هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت و اگر واحدهای دیگر با افت فشار آب مواجه شوند خودشان باید فکری برای این قضیه کنند.
سلام
آپارتمان ۴طبقه و۱۸واحده
درهفته بایدسرویسکارپمپ میاد و تنظیم پمپ را انجام میده آیا میتونم بطورشخصی در طبقه ۴ برای خودم شخصی یک پمپ کوچک درواحدخودم نصب کنم
تشکرازراهنمایی هایتون
سلام. بله میتونید نصب کنید. البته نیاز هست مخزن و پمپ با هم نصب بشه در غیر این صورت واحدهای دیگر می توانند به دلیل افت فشار آب و عدم نصب مخزن توسط شما از شما شکایت کنند
سلام،ساختمان ما ۳طبقه تک واحدی هست وقتی طبقات پایین آب باز می کنن طبقه سوم دچار افت شدید آب میشه ،برای رفع این افت فشار میشه لوله ورودی آب واحد را بعداز کنتور مشترک از واحدهای دیگه جدا کرد و مستقل کرد تازمانیکه اونها از آب استفاده می کنن واحد آخر دچار افت نشه؟
سلام دوست عزیز مشکلی که شما فرمودید در واقع ناشی از آبدهی پایین لوله ورودی به ساختمان است. اگر کنتور جداگانه ای نصب کنید شاید کمکی به شما بکند. ولی راه حل اصلی نصب یک مخزن ذخیره آب و نصب یک پمپ و لوازم جانبی است. این راهی است که دیر یا زود باید بروید. فقط فراموش نکنید که حتمی یک مخزن اضطراری هم در پشت بام نصب کنید مثلا بالا خر پشته تا در مواقع قطع برق بی آب نمانید.
با سلام. مطلبتون فوق العاده بود. یک سوال. برای شیر دوش حمام هم فشار آب باید همان ۱۰ متر در دقیقه باشد؟
باسلام
آیا استفاده از مخزن آب تنها در قسمت پشت بام تاثیر در فشار آب واحد های فوقانی دارد؟ ( بصورت ثقلی )
سپاس
سلام. خیر. نصب مخزن آب به تنهایی و بدون پمپ فشار کافی برای استفاده مناسب در طبقات فوقانی ساختمان را به وجود نمی آورد مگر اینکه مخزن در ارتفاع بیش از 10 الی 15 متری از شیرالات آخرین طبقه نصب شود.
ممنون بابت مطلب مفیدتان
من راجع به افزایش فشار دوش حمام هم زیاد تحقیق کردم, راهکار موجود در این سایت هم جالب به نظر می رسید.
http://dorispars.com/boost-water-pressure-shower-sets/