نکاتی در خصوص خرید منبع انبساط بسته یا منبع تحت فشار پمپ آب

خرید منبع انبساط بسته یا منبع تحت فشار

خرید منبع انبساط بسته یا همان مخزن تحت فشار نیاز به اطلاعات تخصصی دارد. به همین دلیل در این مقاله توضیحاتی در خصوص خرید مخازن انبساط بسته بیان کردیم. در ابتدا دلایل استفاده از این مخزن را بیان کرده و نکاتی که پیش و بعد از خرید مخزن انبساط بسته نیاز است بدانید را معرفی کردیم.

منبع انبساط بسته چیست و چه کاربردی دارد؟

منبع انبساط بسته، یک منبع ذخیره آب هست که احتمالاً در کنار مخزن آب و یا پمپ آب ساختمان ها مشاهده کرده باشید. این منبع آب برای کاهش مشکلات ناشی از افت فشار آب مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که فقط استفاده از پمپ آب اگرچه در کوتاه مدت افت فشار آب را حل خواهد کرد ولی نبود منبع انبساط بسته یا همان منبع تحت فشار احتمال خرابی پمپ آب را بسیار افزایش می دهد. چرا؟ به دلیل زیر:

نبود منبع انبساط بسته سبب می شود برای هر بار باز و بسته شدن شیر آب، پمپ به جریان میفتد و این مساله موجب بالاتر رفتن هزینه های برق و البته استهلاک پمپ آب می شد.

برای مشاهده لیست قیمت منبع انبساط بسته یا همان مخزن تحت فشار کلیک نمایید

پیش از خرید منبع انبساط بسته یا مخزن تحت فشار به نکات زیر توجه فرمایید

پیش از خرید منبع انبساط بسته
پیش از خرید منبع انبساط بسته یا مخزن تحت فشار به نکات زیر توجه فرمایید

2 مدل منبع انبساط بسته در ایران به فروش میرسد. 1- منبع انبساط بسته تیوپی 2- منبع انبساط بسته دیافراگمی

اگر سری به بازار تاسیسات بزنید تقریباً منبع انبساط بسته دیافراگمی واقعی پیدا نخواهید کرد. اما بعضی از همکاران، بعضی از مخازن بسته تیوپ دار را با عنوان منبع تحت فشار دیافراگمی را نیز به فروش میرسانند. متاسفانه حتی تعدادی از تولید کنندگان مخازن تحت فشار تیوپ دار در ایران نیز با توجیه این موضوع که در میان مردم و تاسیساتی ها لفظ منبع دیافراگمی جا افتاده است به کلیه منبع های انبساط بسته منبع انبساط یا منبع تحت فشار دیافراگمی می گویند.

پس با این توضیحات به احتمال بسیار زیاد منبع انبساط یا منبع تحت فشاری که خریداری خواهید کرد حتی اگر برروی کارتن آن منبع تحت فشار دیافراگمی درج شده باشد واقعیت نداشته و شما یک منبع تیوپدار خریداری کرده اید.

پس از خرید مخزن انبساط بسته یا مخزن تحت فشار به نکات زیر توجه فرمایید

مخزن انبساط بسته نیاز به نگهداری و بازرسی دوره ای دارد. همچنین محل نصب آن باید مناسب سازی شده و در معرض هیچگونه آب و یا رطوبت شدید قرار نداشته باشد. همچنین اگر از آن نشتی رخ دهد به سرعت بدنه مخزن زنگ زده و تیوپ آن سوراخ خواهد شد و تعویض مجدد تیوپ نیز بعد از مدتی جوابگو نخواهد بود و به دلیل زنگ زدگی مجدد سوراخ خواهد شد.

منبع انبساط بسته تیوپ دار از دو بخش تشکیل شده است که این دوبخش توسط تیوپ پلاستیکی از هم جدا می شوند. با روشن شدن پمپ آب و هدایت آب به درون تیوپ منبع تحت فشار پر از آب می شود، فشار تیوپ منبع تحت فشار افزایش می یابد تا جایی که فشار آن به فشار ماکسیمم رسیده و در نهایت سویچ فشار دستور توقف پمپ را می دهد .

پس از خرید مخزن انبساط بسته یا مخزن تحت فشار
پس از خرید مخزن انبساط بسته یا مخزن تحت فشار به نکات زیر توجه فرمایید

اگر می خواهید میزان فشار هوا داخل منبع تحت فشار را بررسی کنید و یا دوباره آن را شارژ کنید نیاز به یک فشار سنج دقیق و یک کمپرسور هوا دارید . در اولین گام شما باید از فشاری که پمپ آب در آن روشن می شود مطلع شوید و از سالم بودن و درست کار کردن فشارسنج در سیستم پمپ آب اطمینان حاصل فرمایید .

با ضربه زدن توسط انگشت به صفحه فشار سنج، سالم بودن آن را تست کنید تا عقربه عدد اشتباه به شما نشان ندهد . شارژ اولیه منبع انبساط باید 2 psi کمتر از فشار پمپ آب در آن زمانی که روشن میشود، باشد. و زمانی که سیستم پمپ آب به فشار حد اکثری خود رسید، شیر هوای بالای منبع انبساط بسته را چک کنید.

معمولا روی این شیرهای سوزنی یک درپوش سیاه رنگ قرار دارد. درپوش را بردارید و پین وسط شیر سوزنی را فشار دهید و ببینید چه چیزی از آن خارج می شود. اگر فقط هوا از آن خارج شود به احتمال زیاد تیوپ منبع تحت فشار سالم است. اگر از شیر سوزنی آب خارج شد، تیوپ منبع انبساط بسته سوراخ شده و یا ترکیده است و نیاز است که آن را تعویض نمایید.

این شیر سوزنی که مشابه شیر سوزنی تایر ماشین است را تست کنید معمولا دارای کلاهک پلاستیکی کوچکی هستند، کلاهک را برداشته و پین وسط شیر سوزنی را فشار دهید ، اگر فقط هوا از آن خارج شد تیوپ منبع به احتمال خیلی زیاد سالم است ولی اگر آب خارج شود معلوم می شود تیوپ منبع انبساط بسته سوراخ یا ترکیده است و نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.

احتمال دارد تیوپ منبع تحت فشار چند سال بیشتر از عمر معمول خود کار کند ولی کارایی روز اول ان را هم نداشته باشد اما تعویض آن ضرورت ندارد و در وقت مناسب آن را می توانید تعویض نموده و دقت کنید در بسیاری از موارد نیازی به تعویض کل منبع نمی باشد، مشکل پیش آمده با تعمیر یا تعویض قطعه مورد نظر رفع می شود. زمانی که تیوپ دچار سوراخ یا پارگی می شود منبع تحت فشار با آب پر شده وکارایی خود را از دست داده و پمپ آب مکررا با هر بار باز و بسته شدن شیر آلات روشن و خاموش می شود در این زمان فقط کافی است تیوپ منبع تحت فشار تعویض گردد.

زمانی که از فشار حداقلی که پمپ در آن فشار شروع به کار می کند، مطمئن شدید و شیر سوزنی مخزن انبساط بسته را هم بررسی کردید و مطمئن شدید تیوپ منبع انبساط بسته مشکلی ندارد ، همه چیز آماده است تا تیوپ منبع تحت فشار را تحت فشار قرار دهید. در اولین اقدام پمپ آب را خاموش نموده و پایین ترین شیر در ساختمان را باز نموده تا آب از آن خارج شود و تا زمانی که هیچ آبی از شیر خروج نکند .

زمانی که دیگر آب کاملا تخلیه شد با استفاده از فشار سنج دقیق میزان فشار هوای داخل منبع انبساط بسته را اندازهگیری کنید. این فشار باید 2 psi از فشاری که پمپ در آن روشن می شود کمتر باشد. اگر فشار هوای منبع تحت فشار زیاد تر از فشار مورد نظر بود توسط شیر تنظیم هوا در بالای منبع تحت فشار، هوا را تخلیه کرده با فشار دادن سوزن شیر سوزنی، تا به فشار مورد نظر برسید اما اگر فشار منبع تحت فشار کمتر از فشار مورد نظر باشد توسط کمپرسور هوا و از همان شیر تنظیم هوا ، فشار منبع تحت فشار را افزایش دهید تا به فشار مورد نظر برسید.

بعد از تنظیم فشار هوای منبع تحت فشار، درپوش شیر یا کلاهک پلاستیکی را بر روی شیرسوزنی قرار دهید و مجدادا پمپ را به برق وصل کنید و شیر آبی را که برای تخلیه باز کرده بودید را ببندید. اگر فشار داخل تیوپ منبع تحت فشار افزایش پیدا نکند و هوا از داخل شیر آب خارج شود به احتمال قوی تیوپ منبع تحت فشار سوراخ شده یا ترکیده است و باید آن را تعویض شود .

منابع : flotecpump

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.