یکی از پرسش های متداولی که توسط مشتریان از ما پرسیده می شود در رابطه با این موضوع است که آیا سه لایه بودن مخزن پلی اتیلن و پلاستیکی به منزله استحکام بیشتر نسبت به نوع تک لایه است؟
در پاسخ باید گفت که خیر.
ضخامت مخزن پلی اتیلن سه لایه با مخزن پلی اتیلن تک لایه یکسان می باشد و فقط در مخازن سه لایه برای جلوگیری از ورود نور به داخل مخزن یک لایه تیره رنگ در بدنه مخزن قرار داده می شود. از طرفی به دلیل اینکه مخازن تک لایه به صورت یکپارچه تولید می شوند حتی کمی استحکامشان از نوع سه لایه بیشتر می باشد. در ادامه این مطلب توضیحاتی بیشتر در رابطه با لایه ها و نقش آن ها بیان خواهیم نمود.
انواع مخازن پلی اتیلن بر اساس نوع جداره
مخازن پلی اتیلن در ابتدا به صورت بی رنگ و تک لایه تولید می شدند. به علت نیمه شفاف بودن مخازن بی رنگ یا تک لایه نور از جداره مخزن عبور می کرد و امکان رشد جلبک در لایه داخلی مخزن پر از آب را فراهم می ساخت. جلبک های مرده حین تجزیه به وسیله باکتری های بی هوازی، بوی بدی را در آب متصاعد می ساختند. این مسئله به آب طعمی نا مطبوع می داد.


برای حل این مشکل مخازن ابتدا به صورت دو لایه ( مخازنی که بیشتر به رنگ آبی تولید می شدند) و سپس به صورت سه لایه ( مخازن سفید رنگ ) تولید شدند. در این مخازن لایه میانی مشکی رنگ مانع از عبور نور خورشید به داخل مخزن می شود. به این ترتیب جلبکها بدون حضور نور خورشید شانسی برای رشد و تکثیر پیدا نمی کنند. با همین روش شرکت پلاستونیک حسب نیاز مشتریان گرامی اقدام به تولید مخازن دو لایه رنگی ، سه لایه سفید و رنگی ، چهار لایه فوم دار ، پنج لایه و … می نماید.
مخازن سه لایه شرکت پلاستونیک کاملا ضد جلبک هستند و در مناطقی مانند شهر تهران و شمال کشور برای حذف جلبک نیاز به اضافه کردن لایه دیگری نیست. در مناطق بسیار گرمسیر و سردسیر به جای عایق پیچ ساختن مخزن می توانید از مخازن چهارلایه فوم دار پلاسنونیک استفاده کنید.
در مناطق جنوبی کشور در صورتی که نیاز به اضافه کردن لایه کمکی برای فیلتر بیشتر نور خورشید باشد می توانید از مخازن چهارلایه پلاستونیک استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که مخازن پلی اتیلنی سه لایه شرکت پلاستونیک در تمام شرایط آب و هوایی ایران قابل استفاده می باشند و کاملا ضد جلبک هستند.
مشخصات لایه های مخزن پلی اتیلن سه لایه:

لایه اول ( لایه خارجی / سفید ):
مقاوم در برابر تمام عوامل جوی، مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و به رنگ سفید که باعث کاهش جذب حرارت از نور خورشید و حفظ دمای آب می گردد.
(رنگ و ضخامت این لایه با توجه به نیاز و سلیقه مشتری قابل تغییر است )
لایه دوم (لایه میانی/ مشکلی):
این لایه مانع عبور نور به داخل مخزن شده و نقش عایق را ایفا نموده و همچنین باعث استحکام ساختاری مخزن می گردد. وظیفه اصلی این لایه جلوگیری کامل از نفوذ نور خورشید به داخل مخزن است.
لایه سوم ( لایه داخلی/سفید ):
این لایه در ارتباط مستقیم با آب و یا مواد دیگر داخل مخزن است. این لایه هیچگونه تاثیری بر روی کیفیت مواد و یا آب شرب درون مخزن نمی گذارد. لازم به ذکر است که تمامی این لایه ها به صورت food grade تولید می شوند.